Groen licht voor fusie DMK en DOC

De Europese Commissie geeft toestemming voor de fusie van DMK GROUP en DOC Kaas. De fusie per 1 april 2016 zal ingaan.

Groen+licht+voor+fusie+DMK+en+DOC
© Nieuwe Oogst

De komende periode bereiden de DMK GROUP en DOC Kaas de effectuering van de fusie voor. De fusie zal per 1 april 2016 ingaan. Afhankelijk van de tijd die nodig is voor de contractuele afwikkeling, zal de fusie met terugwerkende kracht op die datum worden geëffectueerd.

Concurrentiekracht

Het besluit van de Europese Commissie bevestigt de juiste inschatting van DMK Group en DOC Kaas ten aanzien van de concurrentie, zegt Josef Schwaiger, ceo van de DMK Group.

'De fusie zal de concurrentiekracht van DMK Group en DOC Kaas versterken hetgeen niet alleen goed is voor de zuivelindustrie in Duitsland en Nederland, maar eveneens de positie van de Europese zuivelindustrie op de wereldmarkt zal versterken',

Ook Arjan Schimmel, bestuursvoorzitter DOC Kaas, is verheugd met de toestemming van de Europese Commissie.

'DOC Kaas en DMK kunnen nu gezamenlijk de concurrentiekracht in internationale markten versterken. Deze fusie stelt ons beter in staat om op de korte en lange termijn de doelstellingen te realiseren en daarmee de belangen van de leden-melkveehouders te dienen.'

Merken

Het Nederlandse DOC Kaas verwerkt jaarlijks 1 miljard liter melk tot 130.000 ton kaas onder private label en het handelsmerk Dutch Original Cheese.

DMK Deutsches Milchkontor is de grootste zuivelonderneming van Duitsland, krijgt jaarlijks 6,8 miljard kilo melk aangeleverd van 8900 aangesloten melkveehouders.

DMK is met de merken MILRAM, Osterland, Oldenburger, Humana, intact, Biolabor, hansal en NORMI actief in circa 100 landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer