Project+bestrijding+IBR+en+BVD+start+op
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Project bestrijding IBR en BVD start op

Voor het project 'Voorbereiding collectieve bestrijding IBR en BVD in Nederland' zijn een stuurgroep en een projectleider benoemd. Daarmee komt de bestrijding van IBR en BVD bij rundvee een stap dichterbij.

Doel van het project is het voorbereiden en inrichten van alle facetten die nodig zijn om de bestrijding van IBR en BVD in Nederland mogelijk te maken. De bestrijding moet zodanig worden vormgegeven dat Nederland uiteindelijk vrij wordt van beide virussen.

Van Hoof voorzitter

Aan dit project is een stuurgroep verbonden die de gehele rundersector vertegenwoordigt. Voorzitter is Toon van Hoof (ZuivelNL en LTO Nederland).

Leden van de stuurgroep zijn Joop Atsma (Stichting Brancheorganisatie Kalversector, SBK), Henk Bekman (SBK), Jos Bolk (LTO-vakgroep Vleesveehouderij), Mona van Spijk (ZuivelNL), Pascalle de Ruyter (ministerie van Economische Zaken) en Peter Franken als veterinair adviseur.

Projectleider

Projectleider is Paul Wever van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Janet Bakker en Heleen Prinsen van LTO nemen het projectsecretariaat voor hun rekening.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer