'Nederland moet lef tonen'

Nederland moet zich binnen Europa inzetten meer inzetten voor een beter fiscale afstemming als het bijvoorbeeld gaat om de accijnzen voor energie.

Dit stelt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland in het februarinummer van SERmagazine in een artikel over het Nederlandse EU-voorzitterschap (eerste halfjaar 2016).

'Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nog altijd last van Europese fiscale stoorzenders, bijvoorbeeld als het gaat om de accijnzen voor energie. Ik zou graag willen dat Nederland zich inzet voor betere fiscale afstemming. Ik hoop ook dat Nederland zich inzet voor afspraken over een minimumloon per land.'

Niet richten op laagste prijs

Maat vindt verder belangrijk dat de uitvoering van het milieu- en natuurbeleid onderling beter wordt afgestemd. 'De discussie moet niet gaan over de middelen die we inzetten, maar over doel dat we het natuurbeleid voor ogen hebben. En laten we vooral ook het mededingingsbeleid moderniseren, meer gericht op duurzaamheid dan op de laagste prijs.'

'Europa bevindt zich in veel opzichten op een scharnierpunt. Als Nederland lef toont, kan dat zorgen voor nieuw elan en meer draagvlak. Ik hoop dat Nederland leiderschap laat zien”, aldus de LTO-voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer