Maisras+Millesim+gewild+onder+boeren
Nieuws
© Nieuwe oogst

Maisras Millesim gewild onder boeren

Maisras Millesim van veredelaar KWS wordt waarschijnlijk het meest populaire maisras van 2016. Dat blijkt uit het nog lopend online marktonderzoek MaisScan 2016 onder maistelers van Geelen Consultancy.

De nummers twee en drie van deze nieuwe tussenstand zijn de maisrassen Torres (KWS) en LG. 31.211 (Limagrain). De nummer vier en vijf van dit moment zijn LG 31.218 (Limagrain) en Ricardinio (KWS). De nummer zes in PR39F58 (Pioneer).

Deze tussenstand is gebaseerd op gegevens van bijna zevenhonderd maistelers die de MaisScan al hebben ingevuld. 37 procent van de maistelers gaat hetzelfde ras zaaien als in 2015; 28 procent zaait dit jaar een ander ras en 35 procent weet het nog niet.

Definitieve keuze

Uit de scan blijkt dat 36 procent van de maistelers het zaad al heeft besteld; 19 procent heeft al een definitieve keuze gemaakt voor het te zaaien maisras, maar heeft dit nog niet besteld.

45 procent van de maistelers heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over het te zaaien maisras.

Voersaldo

Naast het maisras zijn vragen gesteld over de belangrijkste adviseurs, leveranciers en voersaldo. Deelname aan de MaisScan is nog mogelijk. Potentiële deelnemers hebben hiervoor een email ontvangen met daarin de link naar de enquête.

• Klik voor meer informatie op bijgesloten pdf

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer