Matige fruitoogst zuidelijk halfrond

De fruitexporterende landen van het zuidelijk halfrond verwachten dit jaar minder appels en peren te oogsten dan in 2015.

Matige+fruitoogst+zuidelijk+halfrond
© Nieuwe Oogst

Uit de oogstprognoses van WAPA (World Apple and Pear Association) blijkt dat de appeloogst met bijna 5,3 miljoen ton 2 procent achterblijft en ook 2 procent lager is dan het gemiddelde van voorgaande drie jaar.

De perenproductie raamt WAPA op 1,38 miljoen ton. Dat is maar liefst 8 procent lager dan in 2015 en 9 procent lager dan het gemiddelde van oogst 2013 tot met 2015.

Grotere appelexport

Voor appels geldt dat alle grote exportlanden met uitzondering van Zuid-Afrika minder produceren. De verwachting is overigens wel dat de appelexport vanuit het zuidelijk halfrond stijgt met 6 procent tot in 1,63 miljoen ton.

Grootste appelras op het zuidelijk halfrond blijft met afstand Gala met een verwachte productie van 1,84 miljoen ton. Daarna volgen respectievelijk Red Delicious, Fuji en Granny Smith.

Argentinië

De perenproductie is vooral in Argentinië bijna 100.000 ton lager dan vorig jaar. WAPA gaat er vanuit dat de perenexport vanuit Zuid-Amerika, Oceanië en Zuid-Afrika met 1 procent daalt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer