Agriterra+helpt+Indonesi%C3%ABrs+met+crowdfunding
Nieuws
© Agriterra

Agriterra helpt Indonesiërs met crowdfunding

De koffiecoöperatie Permata Gayo in Indonesië heeft via crowdfunding door Agriterra en ABN Amro 25.000 euro bij elkaar gekregen. Hiermee kan de coöperatie zes overkappingen bouwen om koffie te drogen.

In november 2015 startte Agriterra in samenwerking met ABN Amro een crowdfundingplatform. Op deze site stonden vier agroprojecten waar gevers uit konden kiezen. Bij een van deze vier projecten is het gelukt het streefbedrag te bereiken.

Agnes Janszen, bedrijfsadviseur van Agriterra in Indonesië: ''Ik was begin januari bij de coöperatie op bezoek en ze waren toen al bezig met het klaarmaken van het land voor het bouwen van overkappingen. Deze kunnen ze erg goed gebruiken, want door sneller en beter kunnen drogen verbetert de kwaliteit van de koffie en verbeteren ze hun marktpositie.'

Startkapitaal

Bij de overige drie projecten is het streefbedrag niet gehaald. Toch kunnen de alpacaboeren in Peru zes microreservoirs aanleggen voor de opslag van water en irrigatie van graslanden.

In Ethiopië kunnen ze dan wel geen nieuwe koelvrachtwagen kopen, maar wellicht wel een goede tweedehandse. Koffiecoöperatie PODA in Indonesië zal een deel van het startkapitaal ontvangen, waarmee ze koffie op kunnen kopen bij de boeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer