Coppens krijgt eerste insectenolie geleverd

Coppens Diervoeding in Helmond heeft gisteren de eerste partij insectenolie ontvangen. De olie wordt verwerkt in veevoer.

Coppens+krijgt+eerste+insectenolie+geleverd
© Nieuwe oogst

Het gebruik van insectenolie binnen de food- en feedsector is compleet nieuw. Coppens is het eerste bedrijf dat dit product binnen diervoeding gaat toepassen.

Een woordvoerder van Coppens Diervoeding noemt het gebruik van insecten binnen diervoeding een duurzame en logische keuze, aangezien insecten tot het oerdieet van kippen en varkens behoren. Met insectenolie in vleespluimvee- en varkensvoeding wil het bedrijf de diergezondheid verhogen.

Uitvoerig getest

Coppens werkt al zes jaar aan de toepassing van insecten in voer. In deze periode zijn zowel de insectenolie van leverancier Protix in Dongen als verschillende eiwitbronnen uit insecten uitvoerig geanalyseerd.

De resultaten van het Poultry Research Centre van Coppens lieten zien dat kuikens in groei en voederconversie profiteren van het gebruik van insectenolie ten opzichte van sojaolie.

Verteren

De insectenolie is bovendien makkelijk te verteren. Insectenolie bevat een hoog aandeel laurinezuur, dat gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Ook borstvoeding bevat een hoog aandeel van dit laurinezuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer