Twijfels bij primeur Boekel

ZLTO Boekel-Venhorst zet vraagtekens bij de voordelen van de pilot waarbij gemeente Boekel als eerste gemeente in het land wil werken met het omgevingsplan voor het buitengebied.

Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag in met het voorontwerp.
Het college heeft op 12 januari het voorontwerp Omgevingsplan Buitengebied 2016 en het bijbehorende plan-MER vastgesteld. Dit plan vervangt het bestaande bestemmingsplan buitengebied en sorteert voor op de Omgevingswet die in 2018 in Nederland ingevoerd moet worden. In die wet worden 26 wetten gebundeld.
Het omgevingsplan biedt agrarische ondernemers volgens gemeente Boekel meer mogelijkheden, omdat ze voor een aantal zaken geen vergunning meer hoeven aan te vragen, maar een melding volstaat. Dit zou langslepende procedures moeten versnellen.
Het bestuur van ZLTO Boekel-Venhorst wil echter niet te vroeg juichen. ‘We zijn het eens met het idee erachter. Vergunningprocedures moeten sneller afgewikkeld kunnen worden. Maar of dat op deze manier gaat lukken, moet nog maar blijken. De gemeente moet nu besluiten nemen over zaken die al via de provincie zijn afgestemd.’
Het voorontwerp wordt binnen twee weken gepubliceerd en ter inzage gelegd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer