Fusie telersclubs ketst af

Telersverenigingen Van Nature en Best of Four hebben hun poging om te fuseren gestaakt. Zowel de gesprekspartners zelf als andere partijen in de glastuinbouw betreuren de afgeketste fusiepoging.

De twee telersverenigingen waren het op hoofdlijnen eens, maar vonden geen overeenstemming over de voorwaarden waaronder ze zouden samengaan. In de laatste fase bleken er verschillen van inzicht over de details.
‘Uiteindelijk waren er verschillen in de interpretatie van afspraken. Dan moet je concluderen dat je een fusie nog niet aankunt’, verklaart voorzitter Aad Sonneveld van Van Nature.
‘We hebben alles gegeven om tot een fusie te komen en een nieuwe organisatie te bouwen. Maar we liggen toch nog te ver uiteen. Wellicht moesten wij meer bewegen in dit traject dan de ander’, blikt voorzitter Jan Oosterom van Best of Four terug. Volgens hem is er niet zoveel verschil in afzetstrategie om dit als breekpunt aan te wijzen.
Best of Four en Van Nature startten in 2015 de fusiebesprekingen met als doel de versnippering in de afzet van groente en fruit te bestrijden. Eind augustus maakten zij bekend een intentieverklaring te hebben getekend om te fuseren.
De organisaties blijven deel uitmaken van de vorig jaar gestarte Federatie Vruchtgroente Organisaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer