Bayer: etiketvoorschrift beperkt emissie

Bayer verwacht een afname van de concentraties imidacloprid in oppervlaktewater dankzij de aanpassingen aan het etiketvoorschrift van onder meer Admire.

Bayer schrijft dit als toelatingshouder van Admire in een reactie op de aankondiging van staatssecretaris Martijn van Dam om middelen met de werkzame stof imidacloprid mogelijk te verbieden voor de glastuinbouw.

De middelfabrikant zegt het eens te zijn met de bewindsman dat de emissie van de betreffende middelen naar het oppervlaktewater naar beneden moet. Bayer is voorstander van het zuiveren van afvalwater om onbedoelde emissie te voorkomen.

Gecontroleerde distributie

Bayer meldt al diverse stappen te hebben ondernomen. Op aandringen van de fabrikant is de verkoop van onder meer Admire onder gecontroleerde distributie gebracht. Glastuinders moeten dan aantonen dat zij aan de etiketvoorschriften kunnen voldoen om het product te kopen.

In november is het etiket verder aangescherpt, stelt Bayer. Daarmee is een zuiveringspercentage van 99, 5 procent bindend geworden. Bayer verwacht dat deze maatregelen tot een sterke afname van de concentraties imidacloprid in het oppervlaktewater zullen leiden.

Middelenpakket onder druk

Bayer doet een beroep op alle betrokken partijen om de etiketvoorschriften na te leven. Door overschrijdingen van normen voor het oppervlaktewater kan het effectief middelenpakket onnodig onder druk komen te staan, aldus de fabrikant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer