Reactie op voorstel N280

Midden-Limburg - De LLTB heeft per brief gereageerd op het voorstel van Gedeputeerde Staten voor de N280. Dit voorstel kent een aantal versoberingen, omdat het budget voor de N280 te gering is om in alle wensen tegemoet te komen.

Zo is de aansluiting met de N273 (Napoleonsbaan) aangepast en wordt de oversteek Bosstraat-Heideweg tussen Kelpen en Baexem alleen gerealiseerd als er voldoende financiële middelen zijn. De LLTB vindt het mogelijk schrappen van de oversteek niet acceptabel en geeft aan dat de passage niet alleen onmisbaar is voor landbouwverkeer maar ook voor fietsers.
De LLTB stelt voor niet voor de dure oplossing in de vorm van een tunnel te kiezen, maar voor een viaduct. Dit levert een besparing op van circa 5 miljoen euro.
Daarnaast blijft de LLTB pleiten voor een voldoende brede parallelstructuur voor landbouwverkeer. Het ontwerp gaat uit van maximaal 5,5 meter, terwijl 7 meter nodig is zodat landbouwvoertuigen elkaar kunnen passeren. Als alternatief voor 7 meter breed asfalt zou ook gekozen kunnen worden voor een strook grasbeton aan zijkanten zodat er wel uitgeweken kan worden.
De Provinciale Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid heeft het voorstel vrijdag besproken. Wat daar uit is gekomen, was bij het ter perse gaan van Nieuwe Oogst nog niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer