PS wil einde injecties NAM

Zwolle - Leden van Provinciale Staten (PS) van Overijssel vinden dat de provincie er alles aan moet doen om de injectie van afvalwater van de NAM in de Twentse bodem te stoppen.

Dat bleek deze week tijdens een vergadering van de Overijsselse Statencommissie Milieu en Energie. Provincie Overijssel wil de injecties van het afvalwater wel stopzetten, maar heeft daarvoor geen juridische middelen.
De NAM pompt door oliewinning vervuild water in lege gasvelden in Twente. Daartegen bestaat steeds meer weerstand, zeker nadat deskundigen hebben gewaarschuwd voor milieurisico’s en verzakkingen van de bodem. Onlangs nog stelde GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren vragen over de kwestie.
Net als Statenleden en burgers maken ook Twentse boeren zich ernstig zorgen over de risico’s die zijn verbonden aan het transport van verontreinigd boorwater vanuit Schoonebeek en het injecteren ervan in de ondergrond van Twente. Ze vrezen schade aan natuur- en landbouwgebieden met alle gevolgen van dien.
‘Ook de NAM moet aan de strenge eisen ten aanzien van onder andere Natura 2000-gebieden doen’, zegt voorzitter Nicole Scholten Linde van LTO Noord Tubbergen. ‘We vinden het vreemd dat je rondom Natura 2000-gebieden wel afvalwater mag injecteren, terwijl boeren in zo’n gebied niets mogen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer