Bleker+waarschuwt+voor+gevaar+imagoschade
Nieuws
© Jasper Schel

Bleker waarschuwt voor gevaar imagoschade

Voorzitter Henk Bleker van Vee & Logistiek Nederland maakt zich zorgen om een veranderende mentaliteit bij melkveehouders als het gaat om de verzorging van jonge kalveren. Een stijgend aantal kalveren wordt volgens hem op jonge leeftijd geslacht.

In zijn column op de site van de organisatie waarschuwt hij ervoor dat negatieve beelden slecht zijn voor het imago van de melkveehouderij. Zo wijst hij op filmpjes op YouTube van Australische dierenbeschermingsorganisaties van de afvoer en slacht van kalveren van een paar dagen oud.

Deze zorgden voor veel verontwaardiging, evenals beelden die in een Duits slachthuis waren gemaakt. ‘De kracht van het beeld kan ook in Nederland vernietigend zijn voor het mooie imago van de Nederlandse melkveehouderij”, schrijft hij.

Bleker heeft de column geschreven, omdat hij signalen krijgt dat er ook in Nederland melkveehouders zijn die kalveren als een ‘noodzakelijk lastig bijproduct’ beschouwen.

Mentalitei

‘Melkveehouders passen goed op hun kalveren, maar ik krijg signalen binnen dat die mentaliteit hier en daar onder druk staat’, zegt hij desgevraagd. ‘We moeten er met elkaar voor oppassen dat we niet dezelfde kant uitgaan dan in Australië. Het is beter daar nu voor te waarschuwen, dan dat Wakker Dier straks schokkende beelden naar buiten kan brengen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer