Van+Dalen+legt+functie+bij+Avebe+tijdelijk+neer
Nieuws
© Avebe

Van Dalen legt functie bij Avebe tijdelijk neer

Henk van Dalen legt tijdelijk zijn functie neer als commissaris bij zetmeelconcern Avebe. De reden voor zijn terugtreden, is een onderzoek van het Openbaar Ministerie bij telecomgigant VimpelCom.

Van Dalen was van juli 2010 tot september 2013 financieel directeur bij deze internationale telecomaanbieder. In 2011 zou er een smeergeldbetaling van 30 miljoen dollar - bijna 28 miljoen euro - hebben plaatsgevonden aan een brievenbusfirma.

Van Dalen is van mening dat hij iedere schijn van invloed daarvan op zijn functioneren als commissaris moet vermijden. De raad van commissarissen van Avebe respecteert en begrijpt zijn afweging. Voor zover bekend is Van Dalen geen verdachte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer