Campagne Avebe op de helft

Na een lastige start is de campagne bij Avebe goed op gang gekomen. Ruim de helft van het totale volume is inmiddels verwerkt, meldt de zetmeelfabrikant.

Campagne+Avebe+op+de+helft
© eigen foto Avebe

De lastig start was onder meer een gevolg van de natte weersomstandigheden waardoor de aanvoer van de eerste zetmeelaardappelen vertraging opliep.

Verder nam Avebe in Gasselternijveen de nieuwe Solanic-fabriek in gebruik. Dit is een inline proces rechtstreeks aangesloten op de aardappelzetmeelfabriek, dat had in de opstartfase invloed op de verwerkingscapaciteit.

Goede kwaliteit

De aardappelen die tot dusver bij Avebe zijn aangevoerd zijn gemiddeld van goede kwaliteit. Het zetmeelpercentage ligt met ruim 19,5 procent iets lager dan de hoge gehaltes van vorig jaar.

Het volume ligt in lijn met meerjarig gemiddelde. Wel zijn de verschillen per regio dit jaar groot, aldus Avebe. Het tarrapercentage is gemiddeld iets hoger, dit is een direct gevolg van de natte oogst.

Einde campagne

Naar verwachting loopt de campagne in Ter Apelkanaal door tot maart. De fabriek in Gasselternijveen zal tot april in gebruik zijn. Ook de Duitse fabrieken zullen in elk geval de eerste maanden van het nieuwe jaar zetmeelaardappelen verwerken, stelt Avebe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer