Tussenjaar dassenafspraak

Limburg - De dassenovereenkomsten die grondgebruikers met het Faunafonds hebben gesloten, zijn op 1 januari 2016 afgelopen. Provincie Limburg kiest voor een tussenjaar om aan de hand van taxaties in de loop van 2016 te beslissen of ze doorgaat met overeenkomsten.

In Limburg worden in 2016 taxaties uitgevoerd bij bedrijven die een aflopende dassenovereenkomst hebben óf als die in de twee voorgaande jaren (2014 en 2015) een tegemoetkoming voor dassenschade hebben ontvangen van het Faunafonds. Voor de getaxeerde schade wordt een tegemoetkoming verleend, waarbij geen eigen risico of behandelbedrag geldt.
Het verschil met andere provincies is dat Limburg aan de hand van de taxaties in de loop van 2016 beslist of deze worden omgezet in dassenovereenkomsten of dat jaarlijkse taxaties worden uitgevoerd. Voor grondgebruikers die niet in aanmerking komen voor een overeenkomst geldt dat de schade via de reguliere weg bij het Faunafonds kan worden gemeld. Ook daarbij geldt geen eigen risico of behandelbedrag.
De LLTB heeft van leden begrepen dat de overeenkomst niet altijd een wenselijke situatie bood. In het eerste jaar van de overeenkomst werd namelijk de tegemoetkoming voor de schade vastgesteld voor de vijfjarige overeenkomst. Daarbij kwam het voor dat de dassenschade groter werd en de leden hiervoor geen vergoeding kregen. De LLTB blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer