Nieuwe peilen Polder Bleiswijk

Lansingerland - Voor het nieuw vast te stellen peilbeheer in Polder Bleiswijk heeft Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard de 3.769 hectare grote polder verdeeld in zeventien peilvakken.
Het huidige peilbesluit dateert van 1996. Sindsdien heeft veel landbouwgebied plaatsgemaakt voor uitbreiding van glastuinbouw, recreatie of woningbouw in Bleiswijk, Bergschenhoek en Hillegersberg. De peilen op diverse locaties zijn in de loop der tijd aangepast aan het nieuwe grondgebruik. Het peilbesluit moet belanghebbenden duidelijkheid en rechtszekerheid bieden.
In de peilafweging is rekening gehouden met langetermijneffecten en ontwikkelingen met betrekking tot veiligheidsrisico’s, wateroverlast, bodemdaling of kweltoename. Deze risico’s zijn voor elk type grondgebruik (stedelijk gebied, glastuinbouw, akkerbouw, natuur en recreatie) in kaart gebracht.
Polder Bleiswijk is een verzamelnaam voor de Klappolder, Overbuurtse Polder, Oosthoekeindse Polder, Boterdorpse Polder en de Oosteindse Polder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer