Dynamisch wegen door Joskin

Joskin biedt een dynamisch weegsysteem aan voor zijn transport- en verpreidingswagens. Het voertuig moet zijn uitgerust met een hydraulische disselvering of een hydraulisch onderstel.

Han ReindsenHet dynamische weegsysteem is beschikbaar voor kipwagens, mengmestverspreiders, polyvalente uitdraagwagens, silagewagens of stalmeststrooiers van de Belgische machinefabrikant Joskin.
Twee druksensoren op het circuit van het onderstel en een druksensor op de disselvering worden aangesloten op een computer. Deze sensoren sturen radio- of kabelsignalen, zodat het gewicht op een scherm in de cabine van de trekker is te zien.

Tweede scherm

Op de telescopische lader of in de hakselaar is een tweede scherm is te installeren om op ieder moment het gewicht van de lading te kunnen zien. Dit systeem is ook verenigbaar met Isobus en kan bediend worden via de Isobus-terminal, die dan het andere scherm vervangt.
Een onafhankelijke positiesensor zorgt ervoor dat de cilinder van de disselvering altijd in de middelste positie is. De montage van dit systeem, mogelijk op alle voertuigen met een hydraulische disselvering en hydraulisch onderstel, vereist geen laswerkzaamheden. In tegenstelling tot een systeem met weegcellen is bij het dynamisch weegsysteem van Joskin geen substructuur nodig. Daardoor wint het bedrijf laadhoogte.
Op een stalmeststrooier is het daarnaast mogelijk een doorstroommeter te installeren om nog meer uniform te kunnen strooien. Door de snelheid van de bodemketting en de openingsgraad van de guillotinedeur te regelen, is een gelijke hoeveelheid stalmest te strooien.

Precisie

Een lasersensor maakt het mogelijk de stalmesthoogte bij de deur te meten. Daardoor kan een relatief constant debiet materiaal naar de strooiwalsen worden gestuurd en is de precisie bij het strooien aanzienlijk te verhogen.
Het weegsysteem kost maar een derde van een systeem met weegcellen. Bovendien past dit systeem zich optimaal aan op de variaties van werkomstandigheden op het veld met een gemiddelde afwijking van maximaal 2 procent ten opzichte van de werkelijke waarde, aldus Joskin.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer