Kansen voor Buijtenland van Rhoon

In het gebied Buijtenland van Rhoon lijken goede kansen te liggen voor een gebiedscoöperatie. Dat blijkt uit een inventarisatie onder bewoners en ondernemers in het gebied die is uitgevoerd door drie aangestelde kwartiermakers.

De kwartiermakers zijn aangesteld door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland met de opdracht een gebiedscoöperatie voor te bereiden die de komende jaren de ontwikkelingen in de polders van het Buijtenland van Rhoon op gang brengt. De kwartiermakers Co Verdaas, Jan de Groot en Jan Jaap de Graaf presenteren hun advies in februari.

Als de Gedeputeerde Staten en vervolgens Provinciale Staten in februari akkoord gaan met het advies, kan de coöperatie nog voor de zomer opgericht worden. Na de zomer is de kersverse gebiedscoöperatie dan aan zet om een plan van aanpak te maken en dat uit te voeren.

Natuur en recreatie

In het 600 hectare grote Buijtenland van Rhoon wordt geïnvesteerd in natuur en recreatie als compensatie voor de Mainportontwikkeling Rotterdam. De provincie voert deze opdracht uit voor het Rijk.

Na veel actie vanuit het gebied zelf is op advies van oud-minister Cees Veerman de opdracht gewijzigd. Het doel is nu om met een gebiedscoöperatie hoogwaardige akkernatuur te realiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer