Boze+boeren+Staphorst+willen+A28+op
Nieuws
© Verenigde Boeren van de Vlaamse Ardennen

Boze boeren Staphorst willen A28 op

Zo'n veertig boze boeren uit Staphorst zeggen woensdagmorgen met hun trekkers over de A28 van Staphorst naar Zwolle te willen rijden. De actie is een protest tegen de handelwijze van gemeente Staphorst.

Volgens RTV Oost liggen de boeren al geruime tijd in de clinch met gemeente Staphorst over allerlei regels en vergunningen. Ze zeggen het getraineer van de ambtenaren meer dan zat te zijn.

De ambtenaren van gemeente Staphorst liggen al langer onder vuur. Volgens de Staphorster boeren omdat ze willens en wetens procedures naar hun hand zetten. Voor de betrokken boeren is de maat nu vol en willen ze door de gemeente op een fatsoenlijke manier worden behandeld.

Verhaal halen

In oktober trokken ze al eens naar het gemeentehuis om verhaal te halen. Eerder was een van hen opgepakt nadat deze een bijeenkomst van de gemeenteraad had verstoord. In een gesprek kregen ze van burgemeester Theo Segers de belofte dat hun klachten serieus zouden worden genomen. Zo kon worden voorkomen dat de boeren toen al de snelweg zouden oprijden.

De boze boeren zeggen dat de situatie nog niet is veranderd. Ze zouden nu van politie en Rijkswaterstaat toestemming hebben de actie door te laten gaan.

Weer

 • Donderdag
  17° / 6°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
 • Zaterdag
  15° / 6°
  60 %
Meer weer