LTO: 30 miljoen euro voor vitalere veehouderij

De 30 miljoen euro uit Brussel moet worden ingezet voor mestverwerking, een meer vitale varkenshouderij en een duurzamer zuivelketen. Met die boodschap nam LTO Nederland vanmiddag deel aan het overleg op het ministerie van Economische Zaken.

LTO%3A+30+miljoen+euro+voor+vitalere+veehouderij
© Jan van Liere

LTO wil de Brusselse steungelden inzetten op drie sporen. Voor de melkveehouderij gaat het daarbij om onderwerpen als Kringloopwijzer en weidegang uit de Duurzame Zuivelketen.

Vitale Varkenshouderij

De gelden voor de varkenshouderij worden gekoppeld aan het traject 'Vitale Varkenshouderij' dat zich richt op versterking van de positie in de keten. Het derde spoor is het stimuleren van mestverwerking om langs die weg de kosten van mestafzet te verlagen.

Het geld onder individuele veehouders verdelen, is voor LTO geen optie. Net als staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken kiest LTO voor een besteding waarbij op een effectieve manier de vitaliteit en de kwaliteit van beide sectoren worden versterkt.

Het gesprek werd van LTO-zijde bijgewoond door Kees Romijn (LTO-vakgroep Melkveehouderij), Eric Douma (LTO-vakgroep Varkenshouderij) en LTO-directeur Thijs Cuijpers. Komende week wordt verder met het ministerie van Economische Zaken gesproken over de verdeling van het EU-geld.

Voor 2016

De steungelden van de EU moeten voor het einde van het jaar zijn besteed. Het ministerie van Economische Zaken informeert op korte termijn schriftelijk de Tweede Kamer over de besteding van de gelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer