PAS-pot Alde Feanen alweer leeg

De PAS-meldingenpot rond Natura 2000-gebied De Alde Feanen is binnen drie dagen alweer leeg. LTO Noord is verbolgen. 'Het systeem laat weer zien dat het absoluut niet praktisch is', stelt beleidsadviseur van LTO Noord Roel Visser.

PAS%2Dpot+Alde+Feanen+alweer+leeg
© Jacob van Essen

Op 15 december werd het Programma Aanpak Stikstof herzien. Na een herberekening door het Aeriussysteem was voor de Natura 2000-gebieden Alde Feanen, Duinen Ameland, Duinen Schiermonnikoog, Van Oordt's Mersken en en Lieftinghsbroek nog ruimte.

Ondernemers die een vergunning hadden aangevraagd met depositie op de Alde Feanen kregen van provincie Fryslân een brief om voor de beoogde uitbreiding een melding te doen. 'Met als resultaat dat de meldingenpot binnen drie dagen alweer leeg was en men weer terugvalt op het lopende vergunningtraject', geeft Visser aan

Kastje naar de muur

Volgens Visser worden boeren hiermee van het kastje naar de muur gestuurd en onnodig op kosten gejaagd. 'Een ondernemer moet zo weer 300 tot 400 euro aan zijn adviseur betalen om de aanvraag voor een vergunning in te trekken en een melding te maken. Zonder dat hij hierbij resultaat boekt.'

Daarbij komt dat een lege pot bij de Alde Feanen doorwerkt in heel Friesland. 'De Alde Feanen liggen in het midden van Friesland. Veel boeren hebben te maken met wat depositie op dit Natura 2000-gebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer