Kerststal anno 2015

Kerststal+anno+2015
© Nieuwe Oogst

2015 zal de geschiedenis ingaan als jaar van onzekerheid. Oorlog in het Midden-Oosten, instabiliteit in Noord-Afrika, verkilde verhoudingen met Rusland. Al deze internationale ontwikkelingen raken ook de land- en tuinbouw, onder meer in de vorm van nerveuze markten.
Die onzekerheid heeft alles behalve geleid tot het bij de pakken neer zitten bij LTO. Onze vakgroepen hebben adequaat gereageerd op alle turbulentie, internationaal en nationaal. Neem het verdwijnen van de productschappen. In alle sectoren is de samenwerking met ketenpartijen versterkt en zijn branche- en producentenorganisaties opgericht.
Denk ook aan de Programmatische Aanpak Stikstof, het Deltaplan Agrarisch Water, het nieuw vormgegeven agrarisch natuurbeheer en het akkoord om de te knellende banden van de Wet werk en zekerheid hanteerbaar te maken. Allemaal onderwerpen waar LTO een belangrijke en vaak leidende rol vervulde.
In tijden van onzekerheid is leiderschap essentieel. Onze vakgroepen en afdelingen hebben dat getoond. LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO en LLTB hebben de dure plicht het leiderschap ook te vertalen in modernisering van LTO, onder meer om zo samen met anderen de juiste regierol voor de agrosector te kunnen blijven invullen.
Onze kerststal anno 2015 is een stal met zonnepanelen, biedt ruimte voor mens en dier en staat open voor de samenleving. Onze velden eromheen leveren goed voedsel voor mens en dier.
Ik wens onze leden en hun werknemers toe dat het feest van het licht 2015 nieuwe moed mag geven voor alles wat hen na aan het hart ligt en perspectief voor hun werk en bedrijf.

Albert Jan Maat

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer