Laagpathogene+vogelgriep+eend+Duitsland
Nieuws
© 123RF

Laagpathogene vogelgriep eend Duitsland

De verdachte wilde eend in Landkreis Cuxhaven is besmet met laagpathogene vogelgriep, type H5N1. Omdat het hier gaat om een wilde vogel zijn geen verdere maatregelen als een beperkingsgebied getroffen, meldt Alex Spieker van Avined.

Het ministerie van Landbouw van de deelstaat Nedersaksen benadrukt dat met deze besmetting vaststaat dat zich laagpathogene vogelgriep bevindt in de wilde vogelpopulatie in district Cuxhaven.

Jachtopzieners zijn daarom gevraagd extra alert te zijn op klinische verschijnselen bij de jacht. Daarnaast is de commerciële pluimveesector geadviseerd om alle benodigde biosecurity-maatregelen te nemen.

Verder geeft het ministerie aan dat uit nader onderzoek blijkt dat geen actief virus is gevonden bij de verdenking van een serologisch positieve verdenking in Landkreis Lüneburg bij een bedrijf met eenden en ganzen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer