Herstructurering+RFC+kost+140+banen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Herstructurering RFC kost 140 banen

Royal FrieslandCampina (RFC) gaat de productie bij bedrijfsonderdelen van FrieslandCampina Cheese, FrieslandCampina Butter en Ecomel (biologische zuivel) herstructureren. Hierdoor vervallen er de komende twee jaar circa 140 arbeidsplaatsen.

Tegelijkertijd wordt in totaal ongeveer 30 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van productielocaties.

De kaasproductie van FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort wordt verplaatst naar de productielocaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. Bij de sluiting van FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort, in het derde kwartaal van 2017, vervallen 55 vaste en 13 tijdelijke arbeidsplaatsen. De activiteiten van FrieslandCampina Creamy Creation en Canned Cream, waar 70 mensen werken, blijven in Rijkevoort.

Den Bosch

FrieslandCampina Butter in Den Bosch zal zich in toekomst voornamelijk richten op het ontromen van melk en het verpakken van boter. De bereiding van boterspecialiteiten voor industriële afnemers wordt verplaatst naar FrieslandCampina Butter in het Groningse Noordwijk.

Hierdoor vervallen 21 vaste en 19 tijdelijke arbeidsplaatsen. Er blijft werkgelegenheid voor 71 personen in Den Bosch. Deze reorganisatie start in het eerste kwartaal van 2016.

Limmen dicht

De rond de eeuwwisseling overgenomen productielokatie Ecomel-'Zuiver Zuivel' in Limmen wordt volgend jaar gesloten. De productie van biologische zuivel wordt geconcentreerd in de vestiging in Maasdam. Bij die sluiting vervallen 26 vaste en 4 tijdelijke arbeidsplaatsen.

Volgens een woordvoerder van RFC is de fabriek in Limmen dusdanig verouderd, dat deze binnenkort moet worden gerenoveerd. Gelet op de de productieomvang is het de vraag of die investering uit kan.

Biologisch

In Nederland blijft het zuivelconcern zijn biologische producten onder het merk Campina verkopen. Weerribben Zuivel neemt het merk Zuiver Zuivel over. De 3 miljoen kilo melk van de elf biologisch-dynamische leden van RFC wordt vanaf de loop van volgend jaar verwerkt door Weerribben Zuivel. Zij blijven lid van RFC.

Of Weerribben Zuivel ook het merk Zuiver Zuivel in de markt zet, is nog onduidelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer