Zonnepanelen+op+gebouw+Plantion+in+Ede
Nieuws
© Eigen

Zonnepanelen op gebouw Plantion in Ede

Plantion installeert zonnepanelen op haar gebouw aan de A30 in Ede. Het gaat om een van de grotere dakgebonden zonnepanelenprojecten in Nederland tot nu toe.

Veilingsorganisatie Plantion en het bedrijf Rooftop Energy ondertekenden voor het project vorige week een samenwerkingscontract.

De zonnecentrale zorgt voor een CO2-reductie van ruim 17.000 ton over een periode van twintig jaar. De zonnepanelen zullen vanaf het eerste kwartaal van 2016 worden geplaatst.

CO2-neutraal

Algemeen directeur Peter Bakker van Plantion is blij met de ondertekening. Volgens hem sluit de installatie van de zonnepanelen aan op het streven naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering.

De zonnecentrale levert circa 37,5 procent van het elektriciteitsverbruik door Plantion. Naast gebruik voor het eigen gebouw, zal een beperkte hoeveelheid stroom worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

SDE+

Voor de aanschaf en de exploitatie van de zonnepanelen doet Plantion zaken met Rooftop Energy. Dat bedrijf bouwt en onderhoudt de zonnecentrale en neemt de volledige exploitatie voor zijn rekening.

Voor de exploitatie maken Plantion en Rooftop Energy gebruik van subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer