Omzetgroei Plantion 0,7 procent

Afzetorganisatie Plantion realiseerde in 2014 een omzetgroei van 0,7 procent, tot een totale omzet van 88,2 miljoen euro.

Omzetgroei+Plantion+0%2C7+procent
© Plantion

De grotere omzetgroei komt met een groei van 4,2 procent vooral voor rekening van de verkoop van dagverse bloemen en planten via de veilingklok.

Voor bemiddeling was de omzet 3 procent lager dan in 2013. De omzet van Groencentrum Plantion voor de afzet van boomkwekerijproducten stabiliseerde.

Belang klokomzet

Directeur Peter Bakker van Plantion gaf gisteren tijdens de Algemene Ledenvergadering een toelichting op de jaarcijfers. Hij benadrukte daarbij het belang van een goede klokomzet.

'Plantion is uitgegroeid tot de bloemistenklok van Nederland', zei hij trots. 'Ongeveer de helft van alle zelfstandig inkopende detaillisten is inmiddels klant.'

Coöperatieve relaties

Als belangrijke activiteiten in 2014 noemde Bakker de start van de consumentencampagne Kleurrijkeverhalen.nl, de introductie van het online platform MijnPlantion, het aanknopen van coöperatieve relaties in onder andere Frankrijk en Italië en de introductie van premiumblokken voor de klokverkoop.

Voor 2015 voorziet Bakker verdere groei dankzij het toenemende aantal klanten en het stijgende consumentenvertrouwen. Bemiddeling stabiliseert zich verder en het groencentrum zal dit jaar met een plus eindigen is, de verwachting.

Digitale marktplaats

Plantion blijft onverminderd focussen op de bloemist als klant. Daarnaast wordt dit jaar geïnvesteerd in het ontwikkelen van een digitale marktplaats als aanvulling op de bestaande verkoopkanalen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer