Waterberging Tusschenwater stap dichterbij

Provincie Drenthe, waterschap Hunze en Aa's, Waterbedrijf Groningen, Stichting Het Drentse Landschap en gemeente Tynaarlo zijn het eens over de uitvoering van waterbergingsproject Tusschenwater in het Hunzedal.

Waterberging+Tusschenwater+stap+dichterbij
© NVT

Afgelopen vrijdag hebben de partijen een uitvoeringsovereenkomst gesloten. Uitgangspunt is dat de herinrichting van het gebied geen negatieve gevolgen zal hebben voor de waterwinning en de landbouw rond het gebied.

Het Tusschenwater-project is gelegen in het Hunzedal, ten zuiden van De Groeve en ten westen van Zuidlaarderveen en langs de N386 tussen Zuidlaren en De Groeve.

Combinatie

In het project van 250 hectare wordt het winnen van drinkwater en de tijdelijke berging van zo'n 1,3 miljoen kubieke meter water gecombineerd. Door de aanpassingen in het gebied ontstaat er een moerasgebied dat kansen biedt voor de natuur.

De berging functioneert alleen bij extreme wateroverlast.

Drinkwater

Verschillende waterwinputten worden verhoogd of verplaatst om de huidige winning van drinkwater voor de stad Groningen te kunnen garanderen. Volgend voorjaar moet de eerste schop de grond in.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer