Jonge agrariër zoekt rendement

Veghel – Met de thema’s marktwerking en rendement spoorde de BAJK tijdens de BAJK-dag op 13 november in Veghel jonge agrariërs aan op zoek te gaan naar hun eigen rendement. Die boodschap sloeg aan.
‘Massa is geen kassa’, werd er gezegd. En: ‘We moeten onze krachten bundelen en niet verdeeld blijven.’ Lins Keijzers (28), voorzitter van het BAJK en melkveehouder, benadrukte dat het belangrijk is om iets te leren over marktwerking en rendement en dit te ventileren op je eigen situatie als jonge agrariër. Een aantal sprekers hielp de jongeren op weg.
Siem Korver, bijzonder hoogleraar Food, Farming en Agribusiness aan de Universiteit van Tilburg, behandelde de megatrends in de agro- en foodsector. ‘De Brabantse primaire sector moet uit de anonimiteit komen en over de retail heen communiceren. ‘Veranderingen zullen nooit meer zo langzaam gaan als tot nu toe het geval is geweest.’
René Savelberg, voormalig CEO van McDonald’s Nederland, gaf aan dat er vanuit de maatschappij behoefte is aan gezichten in de agrarische sector en transitie. De jonge agrarische ondernemer wordt als oplossing gezien voor veel maatschappelijke vraagstukken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer