Novi-Pluim reikt 75e NoviPlus certificaat uit

Erik van Drie, vermeerderaar in Noordwolde, is de 75e deelnemer aan NoviPlus. Het meerwaarde concept van Novi-Pluim. Op de jaarvergadering in Barneveld werd bekend dat Novi-Pluim voor het vierde opeenvolgende jaar een nabetaling uitkeert van 5 cent per geleverde kilogram.

Novi%2DPluim+reikt+75e+NoviPlus+certificaat+uit
© novPluim

NoviPlus is het duurzaamheidsprogramma van Nov-Pluim voor uitgelegde ouderdieren. Het programma stelt eisen aan het vermeerderingsbedrijf en de slachterij op het gebied van gezondheid voor dieren, gezondheid voor mens (antibiotica) dierenwelzijn en milieu.

Alle bedrijven die aan het programma deelnemen worden jaarlijks door een erkende instelling (CBD/Verin) gecontroleerd en gecertificeerd. Slachterij Remkes ontving 16 november het NoviPlus certificaat.

Toeslag 12 cent per kilo

Bij deelname aan NoviPlus garanderen vermeerderaars via een puntensysteem dat ze kwalitatief goede dieren leveren en ontvangen daarvoor een bonus van 5 cent. Inclusief nabetaling komt de totale toeslag op 12 cent per kilo. Voor de geleverde hanen ontvangt de vermeerderaar een vast bedrag van 50 cent per dier.

De afzet van Novi-Pluim verloopt prima, geeft voorzitter Jurjën Kuipers aan. Het aantal slachtingen is gegroeid tot 2,6 miljoen door groeiende dieraantallen bij de leden en uitbreiding van het ledenaantal. De voorzitter Jurjën Kuipers, maakte de nabetaling van €0,05 per geleverde kilogram in 2015 bekend.

Novi-Pluim is eigenaar van het programma en beslist over de inhoud. Nieuwe leden, ook met ouderdieren voor langzaamgroeiende vleeskuikens, zijn welkom, zegt Kuipers.

Hanenafzet

Werkgroep Hanenafzet Novi-Pluim heeft een werkgroep hanenafzet opgezet omdat het steeds moeilijker wordt om de hanen over langere afstanden te vervoeren. De werkgroep gaat proberen te regelen dat de hanen in Nederland geslacht kunnen worden.

Stichting Novi-Pluim is met het oog op transparatie en de mogelijkheid tot inspraak per januari 2015 omgezet in een vereniging. De bestuursleden Cees de Haas, Frans Princen en Gerrit van de Berg traden af. Het bestuur wordt nu gevormd door Jos van Uden, Jurjën Kuipers en Twan Engelen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer