'Varkenshouderij naar volgend level' (video)

De varkenshouderij in Nederland moet naar het volgende level, dat bleek tijdens de Landbouw Intensieve Veehouderijdagen (LIV) in Hardenberg.

%27Varkenshouderij+naar+volgend+level%27+%28video%29
© Jacob van Essen

Voorzitter Eric Douma van LTO-vakgroep Varkenshouderij sprak op de beurs met veel varkenshouders. ‘We zijn individueel als varkenshouders heel groot geworden. We zien alleen dat de wereld een beetje bijtrekt en wij zullen naar een volgend level moeten gaan.'

Vanaf volgende week raadpleegt LTO samen met de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) over de toekomst van de sector.

‘Ik denk dat we op een keerpunt staan. We moeten even diep en indringend met elkaar praten hoe we de Nederlandse varkenssector beter op de kaart moeten zetten in de wereld'.

‘Hoe gaan we weer centjes verdienen? Hoe gaan we het rendement weer op het boerenerf krijgen? Dat noemen we Vitale Varkenshouderij en daar gaan we met de varkenshouders over in gesprek’, aldus Douma. ‘We hebben hier al ideeën over en dat willen we de leden voorleggen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer