%27Varkenshouderij+naar+volgend+level%27+%28video%29
Nieuws
© Jacob van Essen

'Varkenshouderij naar volgend level' (video)

De varkenshouderij in Nederland moet naar het volgende level, dat bleek tijdens de Landbouw Intensieve Veehouderijdagen (LIV) in Hardenberg.

Voorzitter Eric Douma van LTO-vakgroep Varkenshouderij sprak op de beurs met veel varkenshouders. ‘We zijn individueel als varkenshouders heel groot geworden. We zien alleen dat de wereld een beetje bijtrekt en wij zullen naar een volgend level moeten gaan.'

Vanaf volgende week raadpleegt LTO samen met de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) over de toekomst van de sector.

‘Ik denk dat we op een keerpunt staan. We moeten even diep en indringend met elkaar praten hoe we de Nederlandse varkenssector beter op de kaart moeten zetten in de wereld'.

‘Hoe gaan we weer centjes verdienen? Hoe gaan we het rendement weer op het boerenerf krijgen? Dat noemen we Vitale Varkenshouderij en daar gaan we met de varkenshouders over in gesprek’, aldus Douma. ‘We hebben hier al ideeën over en dat willen we de leden voorleggen.'

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer