Dijksma+omarmt+Deltaplan+Asbestsanering
Nieuws
© NIeuwe Oogst/Douwe Korting

Dijksma omarmt Deltaplan Asbestsanering

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu omarmt het Nationaal Deltaplan Asbestsanering van LTO Nederland. Daarin stelt LTO voor eigenaren van asbestdaken te helpen door regionaal de aanpak te bundelen.

'Ik vind dit een goede aanpak en heb waardering voor het initiatief en ook voor de ondersteuning die andere partijen hieraan geven', schrijft Dijksma de Tweede Kamer in een reactie op vragen van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu.

Die partijen zijn onder meer de Bond voor Verzekeraars, Bouwend Nederland, Aedes en VNG. Deze partijen werken samen om te monitoren of de subsidieregeling de gewenste aanjaagfunctie heeft.

Goede schets

Dijksma stelt dat het Deltaplan een goede schets is van de stand van zaken van het aantal bestaande asbestdaken in Nederland. 'Daarnaast doet LTO een aantal suggesties voor een verbeterde aanpak.'

Eén van die suggesties is het opstellen van een subsidieregeling door het rijk. 'Dat is inmiddels in gang gezet', stelt de bewindsvrouw. 'Een subsidieregeling treedt januari 2016 in werking. Ook stelt LTO intensieve samenwerking voor om alle eigenaren van asbestdaken te ontzorgen.'

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer