Overijssel loopt voorop met asbestsanering

Provincie Overijssel loopt voorop in de sanering van asbest. De Overijsselse aanpak moet als voorbeeld dienen voor een landelijke aanpak.

Overijssel+loopt+voorop+met+asbestsanering
© Kosse Asbestverwijdering

Dat is de wens van de Tweede Kamer, die dinsdag een motie hierover aannam van de SP en D66.

In de motie staat dat de Overijsselse en Limburgse aanpak moet worden beloond met een landelijke tempoversnelling van de asbestsanering.

Onduidelijk

Hoewel het rijk een asbestverbod in gebouwen heeft ingesteld per 2024, is nog onduidelijk hoe dit doel binnen negen jaar moet worden gerealiseerd.

De Tweede Kamer wil dat de regering voor de asbestplannen in overleg treedt met gemeenten, verzekeraars, de bouwsector en de woningcorporaties. Zij wil dat ook de provincies hierbij worden betrokken.

Drie sporen

Overijssel pakt het asbest momenteel via drie sporen aan: sanering van met asbest verontreinigde bodems, een subsidieregeling die boeren stimuleert om asbestdaken te verwijderen en zonnepanelen te plaatsen en een aanpak om asbestdaken op bedrijventerreinen te saneren.

De provincie bekijkt momenteel hoe de aanpak van asbest op basis van de hiermee opgedane kennis de asbestaanpak kan worden geïntensiveerd. Naar verwachting zijn hiervoor in het voorjaar van 2016 de plannen klaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer