Mansveld: laatste asbestdak pas in 2044 weg

Als de sanering en vervanging van asbestdaken niet sneller gaat dan nu, wordt het laatste asbestdak pas in 2044 verwijderd. 'Het tempo moet dus omhoog', vindt staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu).

Mansveld%3A+laatste+asbestdak+pas+in+2044+weg
© NIeuwe Oogst/Douwe Korting

Mansveld laat dat weten in antwoord op Kamervragen van Eric Smaling (SP). Die wees op de trage voortgang en op de plannen van onder meer LTO Nederland voor een Deltaplan Asbestsanering.

De staatssecretaris erkent nu dat op de huidige manier de streefdatum van 1 januari 2024 bij lange na niet wordt gehaald. Dat zou kunnen veranderen door de introductie van een landelijke stimuleringsregeling begin volgend jaar.

Versnelling

Volgens Mansveld moet die regeling al in 2016 direct tot een versnelling leiden. Ze onderneemt nog geen verdere actie, maar wacht af wat het effect in de praktijk zal zijn.

'In de jaren erna is er zicht op hoe de sanering verloopt en welke versnelling wordt gerealiseerd', laat ze weten aan de Kamer.

Meewerken aan onderzoek

De staatssecretaris geeft wel aan dat ze initiatieven als het Deltaplan Asbestsanering 'zeer waardeert'. Desgewenst wil ze meewerken aan een onderzoek naar de vraag hoe tot een realistisch tijdpad kan worden gekomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer