Meer betalen voor vlees

Zes op de tien consumenten vinden dat goed vlees best iets meer mag kosten. Daarnaast is er steeds meer waardering voor vleesconcepten die in de ogen van consumenten staan voor kwaliteit, zoals biologisch vlees en vlees met een welzijnskeurmerk.
Dat blijkt uit de Vion Consumer Monitor. Uit onderzoek onder circa 2.500 huishoudens komt naar voren dat er een stijgende bereidheid is om een meerprijs voor dit soort vlees te betalen. Dit geldt vooral voor jongeren. Dierenwelzijn, klimaateffecten en ketentransparantie zijn zaken waar jongere consumenten kritisch naar kijken en goed over geïnformeerd willen worden.
Consumenten staan steeds meer open voor het verhaal achter vlees, stelt Vion. Ook begrijpen ze dat investeringen in bijvoorbeeld extra dierenwelzijn een prijskaartje hebben.
Bijna twee derde van de jongeren vindt vlees een onmisbaar onderdeel van hun voeding. Verder zien ze vlees als gezond en is het voor velen het lekkerste onderdeel van de maaltijd.
Bijna twee derde van de consumenten ervaart het Nederlandse vlees als uitstekend. Dit vertaalt zich in een groeiende voorkeur voor vlees uit ons land en de bereidheid er iets meer voor te willen betalen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer