Pensioenfonds+landbouw+een+na+beste
Nieuws
© Wikipedia

Pensioenfonds landbouw een na beste

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) is het op één na beste pensioenfonds in Nederland op het gebied van verantwoord beleggen.

Dat blijkt uit de 'Benchmark pensioenfondsen 2015', een onafhankelijk onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). In 2014 eindigde agrarische pensioenfonds nog op een gedeelde eerste plaats, samen met Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De VBDO noemt Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw als een van de voorlopers op het gebied van verantwoord en duurzaam beleggen. BPL behaalde een gemiddelde score van 4,2 (de maximale score was 5,0).

Aanscherping

BPL heeft zijn maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid (mvb) het afgelopen jaar verder aangescherpt. Dit -beleid heeft betrekking op alle beleggingen van en is gebaseerd op internationale regels van de Verenigde Naties. Dit zijn regels op het gebied van mensenrechten, milieu, arbeidsnormen en corruptie.

'Wij zien de tweede plaats in het VBDO-onderzoek als waardering voor onze inspanningen op mvb-gebied', laat PBL in een recatie weten. 'Bovendien beschouwen wij deze erkenning als een stimulans om ons mvb-beleid voortdurend te blijven verbeteren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer