Kalveren en fruit gaan prima samen

Weinig fruitteeltbedrijven houden er een kalverhouderij op na, maar voor Hans en Mirjam van der Wind uit Werkhoven is de mesterij van vierhonderd witvleeskalveren een serieuze neventak. Hans van der Wind vindt de tak makkelijk te combineren met de teelt van hardfruit. ‘Ik loop de dieren drie keer per dag na. ‘s Morgens vroeg en aan het eind van de middag voer ik ze. Tussen de middag controleer ik of alle dieren gezond zijn.’
De kalveren krijgen een ijzerarm dieet, wat zorgt voor het witte vlees. Ze drinken melk die wordt opgewarmd met de houtsnipperkachel die brandt op zo veel mogelijk lokaal hout. Daarnaast krijgen ze speciaal krachtvoer. De dieren blijven 28 weken op het bedrijf.
De ouders van Mirjam van der Wind begonnen zo’n veertig jaar geleden al met de opfok van kalveren, dus er is sprake van een lange traditie. ‘We kunnen een verzekering afsluiten tegen hagelschade in het fruit, maar er ook een neventak bijnemen, redeneerden mijn schoonouders destijds’, aldus Hans van der Wind.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer