Kabinet wil duurzaam en gezond voedsel

Het kabinet vindt dat aanpassingen in het voedselsysteem nodig zijn om ook op de lange termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen, zowel in Nederland als in de wereld.

Kabinet+wil+duurzaam+en+gezond+voedsel
© WUR

Daarom wil het kabinet naar een integraal voedselbeleid waarin volksgezondheid, ecologische houdbaarheid en veiligheid centraal staan.

Het bedrijfsleven, consumenten en maatschappelijke organisaties hebben een verantwoordelijkheid om ook vorm te geven aan deze maatschappelijke voedselagenda.

WRR

Dit staat in de kabinetsreactie op het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) ‘Naar een voedselbeleid’.

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met toezending van de kabinetsreactie aan de Tweede Kamer.

Lange termijn

Het kabinet onderschrijft dat de huidige voedselproductie en -consumptie op lange termijn niet ecologisch houdbaar is. Nederland kan vooroplopen in de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel.

Dijksma: ‘Nederland is met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld. Als we vanuit gezondheid en duurzaamheid formuleren wat voor voedsel we op ons bord willen hebben, dan is onze agrosector in staat dat te leveren.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer