Gebiedsproces Springendal van start

Overijssels gedeputeerde Hester Maij gaf gisteren tijdens een werkbezoek de aftrap voor de planuitwerkingsfase voor Natura 2000-gebied Springendal en Dal van de Mosbeek.

De bijeenkomst vond plaats op het erf van de familie Weersink. Hun melkveebedrijf ligt tegen het Natura 2000-gebied aan. LTO Noord trekt daar de kar bij het gebiedsproces van Springendal & Dal van de Mosbeek.

Omdat deze fase van het project in het teken staat van gesprekken met grondeigenaren, zette voorzitter Erik Back van LTO Noord Overijssel samen met gedeputeerde Maij een gesprekstafel in elkaar.

Expertteam

Het blad is bekleed met de maatregelenkaart van het gebied. Maij en Back hebben de tafel aangeboden aan het expertteam en spraken de hoop uit dat de tafel meer is dan symboliek en betrokkenen dus met elkaar aan tafel de plannen verder uitwerken.

De gesprekstafel is bedoeld voor het 'fieldlab'. Dat speelt een centrale rol in het gebiedsproces in dit gebied. Een klein team van specialisten gaat het komende jaar alle grondeigenaren langs en per perceel bekijken wat er moet gebeuren.

Het fieldlab-team bestaat uit een ecoloog, hydroloog en landbouwdeskundige. Zij zullen met mensen praten, in plaats van over mensen.

Uitvoering maatregelen

Familie Weersink heeft zorgen over de effecten die de uitvoering van de maatregelen op zijn percelen kan veroorzaken. In een open gesprek met de experts is het de bedoeling om eigenaren als Henk Weersink meer duidelijkheid te geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer