Omzet+diergeneesmiddelen+groeit+in+EU
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omzet diergeneesmiddelen groeit in EU

De Europese markt voor diergeneesmiddelen is booming. Ten opzichte van 2013 werd in 2014 in euro's 10,7 procent meer omgezet tot een bedrag van ruim 5 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de koepel van de diergeneesmiddelenindustrie IFAH.

Voor de grootste omzet zorgde met 31 procent middelen tegen parasiten. Gevolgd door entstoffen. Die zijn goed voor 27 procent van de entstof. De verkoop van antibiotica droegen nog 15 procent bij aan de omzet.

Twaalf procent

De Europese diergeneesmiddelenindustrie investeert jaarlijks 12 procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. De ontwikkeling van een nieuw product kost ruwweg 150 miljoen euro en duurt zo'n 11 jaar.

Leden van de IFAH zijn actief in 17 landen van de EU.

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer