Royal+A%2Dware+komt+met+weide%2Dapp
Nieuws
© royal W-whare

Royal A-ware komt met weide-app

Royal A-ware rolt de komende tijd de 'Royal A-ware App' uit. Die moet de ondernemers ondersteunen bij het toepassen van weidegang. Boeren die de app gebruiken ontvangen 25 cent per 100 kilo melk extra.

De 'Royal A-ware App' wordt stapsgewijs uitgewerkt. De eerste stap is een module waarmee melkveehouders eenvoudig dagelijks kunnen registreren in welke perceel de koeien zijn geweest.

De zuivelaar speelt met de app in op de groeiende vraag van Nederlandse klanten naar zuivelproducten gemaakt van weidemelk.

'Nederlandse klanten stellen in toenemende mate eisen aan de wijze waarop een melkveehouder registreert of koeien weidegang krijgen', vertelt algemeen operationeel directeur Klaas de Jong.

Uren weidegang

'Met de 'Royal A-ware App' kunnen melkveehouders met één handeling op de smartphone dagelijks registeren hoeveel uur de koeien in welke weide hebben gelopen.

Royal A-ware betaalt melkveehouders die weidegang met de app registeren een extra premie van 25 cent per 100 kilo melk. Deze premie komt bovenop de reguliere weidepremie van 50 cent per 100 kilo melk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer