Anja+16+is+Woerdens+mooiste
Nieuws
© Ulco Wesselink

Anja 16 is Woerdens mooiste

De roodbonte Anja 16 (v. Stadel-Red) van maatschap Verduijn-Meijers is tijdens de Koeienmarkt woensdag verkozen tot Woerdens mooiste.


De Koeienmarkt, in de volksmond 'Koeiemart', is het evenement in Woerden. De markt bestaat al ruim 600 jaar. Ook dit jaar trok de markt een bomvolle binnenstad.

De eerste markt voor runderen vond op 10 oktober 1410 plaats. In de 16de en 17de eeuw kwamen er steeds meer kermisactiviteiten bij. De markt is in de loop der jaren uitgegroeid tot groot jaarlijkse evenement in de hele Woerdense binnenstad.

Keuring

Nog steeds vormt de keuring in een grote tent op het Kerkplein het hart van de Koeienmarkt. Dit jaar deden 68 melkkoeien en kalveren uit de wijde omgeving mee aan de keuring: 55 koeien en 12 kalveren.

Anja 16 van Jan en Willem Verduijn uit het nabij gelegen Kamerik werd traditiegetrouw door burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Margot Stolk verkozen tot mooiste koe. Een algemeen kampioene wordt door de jury niet aangewezen.

Beloning

'Dit is een mooie traktatie, een beloning voor ons werk', reageerde Jan Verduijn na afloop. 'We doen vaker mee met keuringen'.

De roodbonte Anja 16 heeft al meer dan 100.000 kilo melk gegeven en haalt nog prima gehaltes, aldus Verduijn.

De familie Verduijn houden 120 melkkoeien op hun bedrijf in Kamerik, voornamelijk roodbonte koeien.

Categorieën

Naast de uitverkiezing van de mooiste koe, waren er wel winnaars van de verschillende categorieën. Gerda126 van de Freek de Jong uit Montfoort werd verkozen tot beste vaars, Margriet 87 van Cees Verheul uit Reeuwijk won de middenklasse en Sara 19 van maatschap Melkvee de Zuwe in Nieuwer ter Aa was de beste bij de oudere dieren.

Het kampioenschap van de bedrijfsgroep ging naar De Jong.

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer