Janke+480+imponeert+in+Woerden
© Nieuwe Oogst

Janke 480 imponeert in Woerden

Freek de Jong uit Montfoort is grote winnaar van de keuring in Woerden. Met Janke 480 (v. Canyon-BreezeAllen) won hij gisteren het kampioenschap van de oudere koeien. Ook zette hij de beste bedrijfsgroep voor.

'Naarmate de dag vordert, wordt het niveau steeds beter', concludeerde jurylid Addy Morree al bij de halve finale van de oudere koeien. 'We moeten nu al kampioenswaardige koeien uitschakelen.'

Uiteindelijk was het Janke 480 die tot kampioene werd verkozen. 'Ze imponeert in maat, lengte en diepte', gaf jurylid Linda de Jong aan. 'Een rijzige koe met diepte in de voorhand, een mooi frame en fantastisch bewaard uier', ging Moree verder.

Eerder werd de koe in 2010 al derde op de NRM. Ook nu was ze in uitstekende vorm.

Bedrijfskampioen

Het feest voor de Montfoortse melkveehouder werd helemaal compleet met het bedrijfskampioenschap. Moree: 'Hij fokt op lengte en dat is te zien. Het best bewaarde oude koeien'.

Het uierkampioenschap bij de oudere koeien ging ook naar de roodbonte Big Bouje 250 (v. Kian) van Chiel Markus uit Papekop. De Jong: 'Ze heeft een heel best bewaard uier met veel breedte'.

Middenklasse

In de middenklasse was het leeftijdsverschil tussen de finalisten groot. Toch kozen Moree en De Jong voor Jaan 220 (v. Green-Valley Obelisk) van maatschap J+G Pauw-Jansen uit Montfoort als kampioene in deze rubriek.

'Een heel fraaie melkkoe met diepte in de middenhand. Ze heeft een mooi uitgegroeide uier en fantastisch achteruier.'

Uierkampioenschap

Het uierkampioenschap in deze categorie ging naar Groene Hart Angela 28 (v. Hs Twister) van maatschap Verduijn-Meijers in Kamerik.

'Een echte krachtpatser. Ze ziet er nog jong uit voor een derdekalfs koe. Ze heeft een perfecte kruisvorm en ze heeft veel lengte en breedte. Daardoor is er ruimte voor de uier, dat is hoog van achter en breed van voren.'

Vaarzen

Het kampioenschap bij de vaarzen ging naar Willy 551 (v.Van de Peul Kylian) van familie Van der Bas in Nieuwerbrug. Reserve-kampioene werd Janke 558 (v. Picston Shottle) van Freek de Jong.

Lees meer deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost-West

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
Meer weer