RVO zal voorschotten uitbetalen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat voorschotten op de toeslagrechten uitbetalen. Wanneer de eerste boeren geld krijgen overgemaakt, is echter niet duidelijk.

RVO+zal+voorschotten+uitbetalen
© RVO

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) maakte vanmiddag bekend dat Nederland gebruikt maakt van de mogelijkheid om een voorschot over te maken van maximaal 70 procent van de directe betalingen. LTO had daar sterk op aangedrongen.

Alles later

Over het tijdstip waarop kan worden begonnen met betalen, is Dijksma niet concreet. Wel merkt ze op dat alles dit jaar later is als gevolg van het nieuwe GLB, de extra controles die daarmee gemoeid zijn en de verlenging van de aanvraagperiode tot 15 juni

RVO zal 'zo spoedig mogelijk' voorschotten gaan overmaken. Daarvoor hoeven niet alle fysieke controles te zijn afgerond. Wel moeten voor uitbetaling alle administratieve controles zijn gedaan.

Definitieve betaling later

De staatssecretaris waarschuwt in haar brief aan de Kamer dat de voorschotten extra inzet vergen van RVO. Daardoor kunnen de definitieve betalingen later komen dan eerder was verwacht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer