Opsteker+voor+agrarische+kinderopvang
Nieuws
© Harry Tielman

Opsteker voor agrarische kinderopvang

Het wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat kinderen die in aanraking komen met boerderijstof beter beschermd zijn tegen astma is een enorme opsteker voor de agrarische kinderopvang. Dat vindt de Verenigde Agrarische Kinderopvangen (VAK)

Uit onderzoek van Erasmus MC, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de Universiteit Gent blijkt dat boerderijstof ervoor zorgt ervoor dat het slijmvlies aan de binnenkant van de luchtwegen minder reageert op allergenen, zoals bijvoorbeeld huisstofmijt .

Financiering

Ingrid van der Esch van Kinderopvang Tierelier in het Noord-Brabantse Heukelom verwacht dat het onderzoek meer ouders over de streep trekt om te kiezen voor de agrarische kinderopvang.

'Bovendien kunnen mensen die een agrarisch kinderdagverblijf willen beginnen bij officiële instanties als gemeenten en banken wellicht eerder vergunningen en financier krijgen voor deze vorm van kinderopvang.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer