Gelderland maakt afspraken collectieven

Provincie Gelderland heeft afspraken gemaakt met drie collectieven die natuur in agrarisch gebied gaan beheren.

Het gaat om het beheren van weidevogelgebieden, akker- en weideranden, houtwallen en randen van sloten om de soortenrijkdom van vogels en amfibieën te behouden.

Vanaf 2016 treedt het nieuwe stelsel voor agrarisch natuurbeheer in werking. Provinciale subsidie is alleen mogelijk op de locaties met het hoogste rendement.

Natuurwaarden

Door te werken met agrarische collectieven wordt het natuurbeheer efficiënt georganiseerd met als doel het behouden en ontwikkelen van natuurwaarden in het agrarisch gebied.

Ook het agrarisch waterbeheer maakt onderdeel uit van deze aanpak, zodat maatregelen kunnen worden gecombineerd. Tot nog toe waren er contracten met honderden individuele boeren.

Subsidie voor zes jaar

Coöperatie Agrarisch Natuur Collectief Veluwe, de Coöperatieve Agrarische Natuurverenigingen collectief Rivierenland en Coöperatie Vereniging Agrarisch Landschap (VALA) ontvangen een subsidie voor de komende zes jaar.

De collectieven maken afspraken met de individuele deelnemers. De subsidies worden voor de helft gefinancierd vanuit Europese middelen. Provincie en waterschappen betalen de andere helft.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer