Natuurcollectief+Noordwest%2DOverijssel+feit
Nieuws
© Inzicht in Natuur

Natuurcollectief Noordwest-Overijssel feit

Het natuurcollectief Noordwest-Overijssel is aanstaande woensdag een feit. In Staphorst vindt de officiële oprichting plaats.

Coöperatie Agrarisch Natuurbeheer Noord West Overijssel is opgericht door de Agrarische natuurverenigingen (ANV's) Camperland, Horst en Maten, Kopse Agrarische Natuurvereniging en Tolhuislanden.

Het werkgebied van het nieuwe collectief beslaat de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst, Zwartewaterland, Kampen en Zwolle.

ANLB

Met ingang van 1 januari 2016 is er een nieuwe manier waarop het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLB) in Nederland wordt geregeld.

Agrarische grondgebruikers die voor een beheervergoeding in aanmerking willen komen, kunnen deze niet meer individueel aanvragen. Dat gebeurt vanaf dat moment via een agrarisch collectief.

Noordoost-Twente

In Overijssel komen naast het collectief in Noordwest-Overijssel nog twee collectieven: een in Noordoost-Twente en een voor de rest van de provincie.

De vier bestaande ANV's die het collectief in Noordwest-Overijssel gaan vormen, blijven overigens gewoon bestaan.

Weidevogelbeheer

Het viertal is, naast het behartigen van alle andere zaken aangaande het agrarisch natuurbeheer, het aanspreekpunt voor deelnemers in het weidevogelbeheer.

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer