Het nieuws kwam nog nooit zo snel en beeldrijk tot u

Staat u wel eens stil bij de vraag hoe uw consumptie van nieuws en informatie in de afgelopen jaren is veranderd? Voor het merendeel van u geldt dat er nog altijd wordt gekeken naar tv, geluisterd naar radio en gelezen in de krant. De tijdsbesteding aan die traditionele massa-media staat wel onder druk. Meer en meer nemen we nieuws en actualiteiten tot ons via digitale kanalen als websites, nieuwsbrieven en sociale media.
Het ochtendritueel in menig Nederlands gezin start niet langer met een kop koffie en een krantje aan de keukentafel, maar met een gang langs de nieuwssites op de smartphone die onder het kussen ligt. We consumeren nog altijd volop nieuws en actualiteit, maar in toenemende mate in digitale vorm.
Dat biedt kansen en uitdagingen aan redactionele organisaties. Neem de Telegraaf. Hoewel de printoplage in vijftien jaar tijd is gehalveerd, bereikte de Telegraaf nog nooit zoveel mensen. Afgelopen jaar lazen 7 miljoen Nederlanders – de helft van de bevolking van dertien jaar en ouder – in enige vorm de content van dit nieuwsmerk.
Aan diezelfde trends staat Nieuwe Oogst bloot. De papieren oplage staat onder druk, maar digitaal bereikten we nog nooit zoveel boeren en tuinders. De krant schuift op naar achtergrond en duiding. Telt u het aantal interviews, achtergronden, analyses en reportages maar eens. Nieuws verschuift naar de snellere digitale media, die zich volop ontwikkelen. Naast nieuws ook verdieping en innovatieve mediavormen.
Online video is zo’n razend populair jong medium. Nieuwe Oogst brengt vanaf maandag drie keer per week een videobulletin, waarin we het agrarische nieuws en de inbreng van LTO op compacte wijze voor u samenvatten. U vindt NieuweOogst.tv op onze website, nieuwsbrief en sociale media. Reacties en suggesties vernemen we graag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer