Bons+pakt+zes+titels+op+keuring+Hoornaar
© Nieuwe Oogst

Bons pakt zes titels op keuring Hoornaar

Nico Bons uit Ottoland was met zijn team de grote winnaar van fokveedag Hoornaar 2013. Hij pakte een individuele titel bij roodbont, vier bij zwartbont en de prijs voor de beste zwartbonte bedrijfscollectie.

De belangrijkste en hoogste eer was het algemeen kampioenschap van Ella 153. Deze Allen-dochter uit de stal Bons versloeg Wilhelmina 358 (v. Juror) van Teus van Dijk in het kampioenschap voor de oudere koeien.

In de middenklasse zwartbont pakte Bons beide titels. Kampioen werd Koba 191 voor Koba 195, beide Jasper-dochters. Vooral het reservekampioenschap werd door velen als discutabel gezien, Koba 195 toont veel lengte en upstanding, maar ook duidelijk minder kracht in de benen dan andere finalisten.

Bij de zwartbonte vaarzen zegevierde Ella 186 (v. Laurin) van Bons. Zij eindigde voor Jonker Martha 626 van C. G de Jong uit Noordeloos.

Roodbont

Bij roodbont oud zegevierde Gasthuis Konvoy Suzanne van Van Buuren uit Leerbroek. Zij liep eruit, vond jurylid Nick Pinkert. Reservekampioen werd Johana 145 (v. Lawn Boy) van vof Pellikaan-de Jong uit Meerkerk. Die laatste werd ook uierkampioene.

Als beste roodbonte jonge koe werd Bons-Holsteins Aaltje 93 (v. Savard) verkozen. Reservekampioene werd in deze klasse Annie 127 (v. Joyboy Red) van vof Pellikaan-de Jong.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer