'Structurele ongelijkheid groen onderwijs'

Nieuwe bezuinigingsmaatregelen leiden tot structurele ongelijkheid in de bekostiging van groen onderwijs. Die waarschuwing komt van de Agrarische Opleidingscentra, de Groene Hogescholen en Wageningen UR.

%27Structurele+ongelijkheid+groen+onderwijs%27
© Groene Welle

Het kabinet heeft nieuwe en alleen voor het groene onderwijs geldende bezuinigingen afgekondigd, stellen Jan-Pieter Janssen (Agrarische Opleidingscentra), Dick Pouwels (Groene Hogescholen) en Martin Kropff (Wageningen UR).

'Deze bezuinigingen leiden, samen met eerder aangekondigde bezuinigingen en onvoldoende financiering van de groei van het onderwijs, tot structurele ongelijkheid in bekostiging.'

Innovatie

De maatrelen brengen de innovatie, kwaliteit en continuïteit van de unieke kennisinfrastructuur in de agrofood- en groeneruimtesectoren in gevaar.

'Wij roepen het kabinet op deze ongelijkheid zo snel mogelijk ongedaan te maken', melden Janssen, Pouwels en Kropff.

Oproep

De onevenredige ingrepen in de bekostiging maken volgens de heren dat het groene onderwijs niet meer alle mensen kan opleiden waar de samenleving en sector behoefte aan hebben.

'Dit gaat ten koste van innovatiekracht van de sector. Wij doen daarom een dringend beroep op het kabinet om de ongelijke bekostiging op te heffen.'

· Klik voor complete reactie op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer